توضیحات
متخصصان و روانشناسان بر این باورند که بهترین زمان جهت یادگیری مهارتهای زندگی، دوران کودکی و نوجوانی است زیرا سرعت یادگیری در این سن بالاتر از یک فرد بزرگسال است و ذهن انعطاف بیشتری در رویارویی با شرایط و تناقضات دارد. لذا برای داشتن انسانهایی با بهداشت روانی بالا و افزایش تواناییهاي روانی- اجتماعی آنان، باید از سالهای اولیه زندگی او برنامهریزی شود تا بتوانند با تقاضا و کشمکشهاي زندگی روزمره، به صورت سازگارانه دست و پنجه نرم کنند و آزمون و خطا انجام دهد.
کارشناسان و جامعه شناسان بر این باورند که اگرچه تعریف مهارت های زندگی و ماهیت آن در هر کشور بر اساس فرهنگ موجود در آن اندکی تفاوت دارد اما پایه و اساس آن در تمام دنیا ثابت و غیر قابل تغییر است.
یادگیری مهارت های زندگی باعث میشود که نگرش فرد تغییر کند، رفتارهای اجتماعی مثبتی از خود نشان داد و تمایلاتش به استفاده از مواد مخدر، خودکشی و خشونت کاهش یابد. فراگیری این مهارتها علاوه بر افزایش عزت نفس و یادگیری دانش باعث آگاهی فرد از حقوق انسانی خود، افزایش سلامت روانی و پیشگیری از بسیاری از مشکلات اجتماعی میشود.
داشتن آرامش، برقراری ارتباط دوطرفه، سازگاری و درک متقابل، شاد بودن، حل مسائل بدون خشونت و مدیریت احساسات نیز از دیگر پیامدهای مثبت تبحر داشتن در مهارتهای زندگی است.
این مهارتهای دهگانه عبارتند از:
1- مهارت خودآگاهی
2- مهارت همدلی
3- مهارت روابط بین فردی
4- مهارت ارتباط موثر
5- مهارت مقابله با استرس
6- مهارت مدیریت هیجان
7- مهارت حل مسئله
8- مهارت تصمیم گیری
9- مهارت تفکر خلاق
10- مهارت تفکر نقادانه
در این دوره کودکان با روشهای خلاقانه و عملی با این مهارتها در زندگی روزمره آشنا شده و به جعبه ابزار مفیدی برای آینده ای موفق مجهز می شوند.
مدرس دوره:
♦ خانم دکتر زهرا نقش
♦ عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران
♦ مشاور مرکز روشا
♦ تعداد جلسات: 5
♦ لینک جهت مشاهده رزومه کامل خانم دکتر نقش در سایت دانشگاه تهران
https://psyedu.ut.ac.ir/~z.naghsh
سوالات متداول مربوط به این دوره