توضیحات
دوره فکرپروی کودکان
وقتی صحبت از مهارتهای مورد نیاز برای کودکان و نوجوانان در عصر حاضر به میان می آید اگر بتوان تنها یک مهارت را نام برد که بر همه هنرها، مهارتها و توانمندیها اولویت دارد شاید چیزی به اندازه توانایی فکر کردن و در واقع درست فکر کردن اهمیت نداشته باشد.
چراکه بنیان اصلی هر تصمیم گیری، انتخاب و ارزیابی های روزمره و بلندمدت به این توانایی مهم بستگی دارد. و قطعا سنین کودکی و نوجوانی بهترین زمان بریا گذاشتن بنیان تفکر صحیح و اصولی در افراد می باشد.
کارگاههای فکرپروری که از آنها با عنوان حلقه های کندوکاو فلسفی نیز یاد میشوند، کارگاههایی است که در آن کودکان و نوجوانان از طریق باهم فکر کردن یاد میگیرند که چطور به فرآیندهای تفکر خویش توجّه کرده و آن را رشد دهند. در این حلقهها بحث به واسطه یک داستان یا انیمیشن توسط مربی شروع و پس از آن هدایت و ادامه مییابد.
با توجه به اهمیت این مهارت، مرکز رویش و شکوفایی استعداد روشا به برگزاری این دوره برای کودکان اقدام نموده است.
اینکه چه مواردی را در فکرپروری آموزش دهیم یکی از دغدغههای مربیان فکرپروری و فلسفه برای کودکان است، گاهی ما به دنبال محتوایی هستیم که به کودکان و نوجوانان آموزش دهیم، باتوجه به رویکرد فکرپروری که در راستای آموزش شیوه تفکر است، آموزش محتوا در اولویت نیست و آموزش قالبهایی که به شیوه تفکر کمک میکند اولویت بیشتری دارد.
در کتابهای مختلف راهنمای معلمان سرفصلهای متفاوتی برای قالبهای آموزش تفکر آورده شده است. ما سعی کردیم این سرفصلها را تجمیع کرده و باتوجه به تجربیات برگزاری دورههای فکرپروری و همچنین اصول آموزش تفکر به سرفصلهای جامعی در این زمینه برسیم. در عین حال اگر به نظر شما لازم بود عنوانی به سرفصلهای زیر اضافه شود، میتوانید آن را با ما در میان بگذارید.
1. آداب گفتگو
2. سوال
3. تشخیص روابط منطقی
4. شناخت یک مسئله
5. استدلال
6. مدلسازی
سوالات متداول مربوط به این دوره